antrenor de tenis bucuresti

Educatie

Salutare tuturor!

Daca esti in cautarea unui antrenor de tenis in Bucuresti, acum este ocazia sa facem cunostinta. Pentru a ma cunoaste mai bine in postura de antrenor de tenis, va voi vorbi putin despre mine.

Am inceput tenisul de performanta la varsta de 7 ani in cadrul “Clubului Sportiv Steaua” unde am activat in jur de 7 ani, iar ulterior am facut parte din echipa “Clubului Sportiv Progresul” timp de 4 ani. Dupa aceasta perioada am evoluat la “Tenis Club 2000” si am incetat activitatea de jucator la “Clubul Sportiv Politehnica” la varsta de 18 ani.

In ceea ce priveste educatia, am urmat cursurile Facultatii de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti, obtinand diploma de licenta ca mai apoi sa obtin diploma de master in cadrul „Managementul activitatilor sportive”. Concomitent cu ultimul an de master, am continuat perfectionarea mea ca antrenor de tenis in cadrul Scolii de Antrenori (C.N.F.P.A.). Din dorinta de aprofundare si perfectionare in domeniu, am participat la diverse seminarii cu privire la initierea si performanta in tenis, atat in tara, organizate de catre Federatia Romana de Tenis, cat si in strainatate, de unde am plecat cu o altfel de abordare si mentalitate in ceea ce priveste cursurile de tenis.

Dupa toate acestea, pentru a adauga o valoare mai mare serviciilor mele am urmat cursurile scolii de fitness Move On devenind antrenor personal specializat in “Personal Training, Functional Training, Strength&Conditioning and Body-Building”. Aceasta scoala m-a ajutat extrem de mult in conceperea unor antrenamente mai eficiente si mai eficace cu privire la pregatirea fizica specifica tenisului.

Fiind pasionat de fenomenul mass-media, am decis ca odata cu F.E.F.S. sa urmez si Facultatea de Jurnalism din Bucuresti, dobandind astfel o mai buna capacitate de comunicare si relationare, atat in limba romana cat si in limba engleza.

Bineinteles, in toti acesti ani au mai existat cursuri si workshop-uri deosebit de utile in sfera tenisului si a fitness-ului pe care le voi enumera mai jos:

 • Nutrition and Physical Activity for Health (Universitatea din Pittsburgh – online)
 • Modulul psiho-pedagogic (Nivelul 1)
 • Recuperarea Umarului (Kinetic Recovery Education)
 • Recuperarea Genunchiului (Kinetic Recovery Education)
 • Recuperarea Coloanei Cervicale (Kinetic Recovery Education)
 • Recuperarea Coloanei Lombare (Kinetic Recovery Education)
 • Acordarea primului ajutor (Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania)
 • Fizio Pilates 1&2: Pelvic Girdle, Shoulder Girdle and Spine Workshop (Move On Education)
 • Communication Skills Workshop (Move On Education)
 • Metabolic Workout Workshop – Level 1 & Level 2 (Move On Education)
 • Advanced Functional Training Instructor (Move On Education)
 • ITF White Badge Chair Umpire Certificate (International Tennis Federation)
 • Psihologia Sportului (Asociatia pentru Psihologia Sportului)


antrenor de tenis bucuresti - cursuri tenis

Experienta

“Cursuri de Tenis. Cursuri de Tenis. Cursuri de Tenis”. Aceste cuvinte ii veneau mereu in minte tatalui meu. El a fost cel care a dat startul acestei “calatorii” iar prima data cand am pus racheta in mana a fost intr-o vara la varsta de 7 ani. Acest lucru s-a intamplat pe terenurile “Clubului Sportiv Steaua”. In jurul varstei de 14 ani am continuat antrenamentele la “C.S. Progresul” unde se tinea intr-o vreme grandiosul nostru turneu “ATP BRD Nastase Tiriac-Trophy”. M-am bucurat de parcul cu platani pana la varsta de 17 ani cand am dorit sa fac o schimbare. “Tenis Club 2000” si “Sportul Studentesc” sunt ultimele cluburi la care am mai urmat cursuri de tenis. La varsta de 18 ani am renuntat la calitatea de jucator si am decis sa pun accentul pe cariera de antrenor de tenis si pe cea de arbitru.

In calitate de antrenor de tenis, am dobandit experienta in a lucra cu copii cu varste dintre cele mai mici, cu juniori care cauta inalta performanta sau care doar isi doresc o dezvoltare armonioasa si cu seniori care urmaresc o buna conditie fizica (tenis de agrement). De asemenea, nu de putine ori am desfasurat antrenamente in postura de “hitting partner”.
In anul 2009, “Clubul Sportiv Steaua” a fost primul club care m-a gazduit ca antrenor de tenis iar din anul 2012 colaborez cu “Clubul Sportiv Dinamo” unde lucrez atat cu initierea copiilor si adultilor, cat si cu tot ceea ce inseamna performanta, inclusiv pregatire fizica specifica (viteza, agilitate, mobilitate, stretching).

Cu privire la activitatea de fitness, fac parte din echipa clubului World Class Downtown din anul 2017. In cei 3 ani de pana acum, am lucrat cu mai multe tipuri de persoane cu care am avut strategii diferite si diverse antrenamente structurate in asa fel incat sa existe un randament crescut spre atingerea obiectivelor pe termen scurt si lung. Obiectivele pot fi multiple, precum: hipertrofie, tonifiere, imbunatatirea andurantei sau corectarea posturii. Oricare ar fi obiectivul, antrenamentele sunt concepute in cel mai mic detaliu pentru un progres cat mai rapid dar si in cele mai optime conditii de lucru.
In prezent sunt incadrat in cea mai inalta categorie de antrenori de fitness din cadrul World Class, mai exact “Elite Personal Trainer”, oferind in fiecare zi antrenamente la un alt nivel.

Arbitrajul, o perioada foarte frumoasa, mi-a oferit posibilitatea de a vedea lumea intreaga, acest lucru creandu-mi o imagine mai ampla asupra “sportului alb”. Am inceput ca arbitru local cand inca mai jucam, am devenit arbitru national la 18 ani, ca mai apoi, mai exact la 21 ani, sa obtin “Insigna Alba” oferita de catre Federatia Internationala de Tenis. Pe langa turneele nationale la care am luat parte ca arbitru (Campionate Nationale, Locale, Municipale), acea insigna internationala mi-a oferit sansa de a participa si la turnee internationale, atat din postura de arbitru de linie, cat si din cea de arbitru de scaun (“ATP St. Petersburg Open”, “Cupa Davis Georgia-Danemarca”, “ATP Geneva Open”, “Fed Cup”, “ITF Turkey”).
Asadar, toata aceasta experienta ma ajuta sa concep aceste cursuri de tenis complexe care presupun o abordare globala si care iau in considerare si alte tipuri de pregatire, o pregatire privita din mai multe directii.


Antrenor de tenis in Bucuresti. Lista completa a serviciilor oferite

Servicii